Той е родом от Перник,
но роден с философия:
Всеки празник и делник
да пътува до София!
Кара Голф - яка тройка,
с цели сто киловата!
Страшна чалга девойка
му припява в колата!
Във багажа си носи -
тежък винкел, стомана!
Не задава въпроси -
Тарикат зад волана!
С Президент се гордее -
Управлявал страната!
Най-цинично се смее,
люпи семки с устата!
Всеки август разпуска
без проблем на морето.
До Кавала се спуска,
яхнал Голфо с момЕто!
Там - на седем езика
вика силно: - Наздраве!
Гълта чиста мастика,
хапва сирене - краве.
На момЕто - отказва -
октоподи... калмари.
Ако много приказва,
я наказва с шамари!
Носи сакче на плажа -
неголямо, хладилно.
Със зехтинче се маже
по гърдите обилно!
Вади два-три домата,
нова книга на Пузо!
Прави гръцка салата
и налива се с узо!
На шезлонга мечтае
да почива в Майорка!
Денонощно желае
да подкара четворка!
Зад волана, все псува -
понякога лично!
С всяка батка пасува,
държи се прилично!
Той е беден в душата,
безсърдечен скъперник!
Но така е, когато -
Всеки град днес е Перник!
© Yuri Yovev Всички права запазени
Така е когато всеки град днес е Перник! 😋