14.02.2018 г., 23:05 ч.

Всичко е музика... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
460 1 2

Всичко е музика...

 

Розичке, не ме плашат бодлите ти вече,
не ме болят, надълбоко в сърцето влизат.
Толкова надалеч и толкова на близо,
в ядрото на земята, корените на любовта...

 

А тези на небесата, къде ли са, какво ли правят?
В теб са, когато от живота правиш песен!
Където строфата е всеки ден, а припева безумието му,
тогава когато от клетката излизаме и политаме...

 

И между "Обичам те" и "Забрави ме"
вятъра рисува мечтите, стъпките - ярки и цветни.
Някога преди, обитавали само гардероба,
днес с затворени очи, отворили сърцето...
там където има чувства, но дори и в нищото всичко е музика...

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Нека всеки ден е празник на всички чувства, които идват от музиката на небето и земята!

Много здраве, вдъхновение, доброта и любов, мили приятели!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти от сърце, скъпи Влади! Поздрави!
  • "но дори и в нищото всичко е музика..." бих добавил и любов...
    Красиво стихотворение и много хубави пожелания за празника.
    Поздравления, Лили!
Предложения
: ??:??