Всичко може, мили Боже,
само да си утвърден.
И с редактори-велможи
ако си на "Добър ден!"
Виж, тогава вече можеш
да не бъдеш толкоз тих.
С хубавите да предложиш
някой нескопосан стих.
Няма да се забележи,
името ти взема връх.
Някой там ще се наежи:
"Я го виж па тоя! Въх!"
© Славка Любенова Всички права запазени