В един предишен живот
бях слама и сено,
бях пуканки в тиган,
бях какофония от
морски таралежи,
бях позабравено дърво,
бях есен, гъста
като утайка на кафе,
бях бързо и буйно ехо,
бях къдрокос булевард,
бях зелена череша в Дания,
бях екстракт от розмарин,
бях писанка.
В този живот какво съм?
Може би трагикомично небе,
отрупано с пиперливи облаци.
© Светла Всички права запазени