28.08.2014 г., 21:59 ч.

Всичко вечно е измама 

  Поезия » Философска
333 0 1

Всичко вечно е измама...
Илюзия подклажда драма
светът ранен е, люта рана
разяжда го до кости
та и костите изгаря
та на пепел ги превръща
нас със тъмнина обгръща
всичко си отива не се връща
няма ново начало няма не,
няма звезди, а огнени гиганти
готови да погълнат всичко живо
та и това, което дъх не диша
всичко в мрак е покрито
всичко изчезва нито
гори от сгради
нито каменни огради
нищо неще оцелее
в тъмнината ще се вее
тишина и ще пее
тихо, тихо в мрака
ще се зароди отново...
СВЕТЛИНАТА...!
светлината...
ще се зароди отново
тихо, тихо в мрака
с гръм ще пее
тъмнината ще изчезне
нищо неще оцелее
ни гори от сгради
нито каменни огради
всичко изчезва...
всичко в светлина е покрито
та и това, което дъх не диша...
готови да погълнат всичко живо
не звезди, а огнени гиганти
няма ново начало няма не,
всичко си отива не се връща
нас със светлина обгръща
та на пепел ни превръща
разяжда ни до кости
та и костите изгаря
светът ранен е, люта рана
Илюзия подклажда драма
Всичко вечно е измама...

 

 

© Петър Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Идеята е добра като съдържание и форма, но трябва още малко да поработиш.
    На места има препъвания и се губи иначе хубавият замисъл.
    Успех!
Предложения
: ??:??