17.11.2007 г., 22:46 ч.

Втори шанс 

  Поезия
755 0 5
Стръмни мисли, каменни съмнения -
неизбежен път обратно към подножието.
Планина на доживотни обвинения,
планина, която винаги е със начало.

Второто изкачване е втори шанс,
който никога морето не е давало -
давенето е живот в бавен каданс,
а изкачването - по-болезнено от падане.

Хемуските ветрове са твой спътник -
отливно вълните те напускат,
по- е лесно да загубиш пътя.
По- е трудно да натиснеш спусъка.

Стръмни мисли, каменни съмнения.
И разбиващи се приливни несигурности.
Планината е безкрайно затруднение -
изкачиш ли я, пребродил си морета...

© Стаси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??