30.09.2008 г., 18:43 ч.  

Вярна Любов 

  Поезия » Любовна
849 1 10

16 "Но ако той ти рече:
"Не излизам от тебе
понеже обича тебе и
дома ти, защото е добре
при тебе.
17 Тогава ще вземеш шило
и да промушиш ухото му
върху вратата и ще ти бъде
роб завинаги. Подобно
да сториш и на робинята."

Второзаконие гл.15/ст.16 и 17


На Христова възраст е Любовта ни.
Чудя се дали да я оставя жива
или да я погреба?!
Трохата вече не ми стига,
а хлябът цял ще ми горчи
от злите езици на влечугите.
И от граченето на кукумявките.

На Христова възраст е Любовта ни.
Да я оставя ли жива или да я погреба?
А планината на Аполоновите музи
изкачихме заедно.
Със погледи обгръщахме
далечните поля и хълмове.
И радвахме се на всяко наше
сияйно юлско утро.

На Христова възраст е Любовта ни.
Ако не я оставя жива и я погреба,
няма ли да загубя ключа на песните?
И ако го изгубя
ще го намеря ли в живота си отново?!

Обицата ти на ухото ми блести!

© Латинка-Златна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??