По-добре е да умреш прав,
вместо да живееш на колене.
1
Дори когато болест
те свие на кълбо,
съдбата със омраза
ти носи само зло.
Когато и край тебе е
мизерия и глад,
напред, високо гледай,
та ти си още млад...
Надежди още има.
Светът върви напред.
Сега е студ и зима,
а утре, пролет...
виж, навред
зелена е тревата,
цветя, цветя и рай,
въздиша, пей земята,
любов, кръвта играй.
2
Живота ни поднася
загадки и злини.
носът си не провесвай,
за битки се готви!
з
И, ако се наложи
да паднеш ти във бой,
продай ти свойта кожа
прескъпо, братко мой!
Със ярост, до последно,
човек живей веднъж,
бори се за победа.
Умирай като мъж!
4
Знай, хората, земята,
тревата, туй небе,
със болка непозната
и теб ще погребе...
5
Аз вярвам, ще остане
след теб завет на мъж.
Във бой за правда паднал
и губил не веднъж!
© Александър Иванов Всички права запазени