7.03.2005 г., 12:59 ч.

вярваш- не вярваш 

  Поезия
1066 0 2

Вярваш ли,
че всеки който някога те е обичал,
ще си събира монети, за да купи
частичка прашинка от твоите мигли
и със ъгълчето на езика
ще близне вяло твоята обида?

А знаеш ли
разликата между да обичаш и да целуваш
като във запой и водката да ти стига до гърлото?
Една бутилка би издържала, но ние потъваме,
а мина само минута- почакай, стой,
не виждаш ли всичкото лято излезе,
не виждаш ли морския бряг- той е мой,
почти целият мой.
Бих ти разказала всичко за него,
бих седяла, бих цедила
кутия след кутия цигари,
но перспективата
да си раздаваме бакшиши
както тази ненормална зима,
няма да ни направи цветни.

Вярваш ли,
че сутрин, лежейки във кревата, 
винаги те покривах с одеяло.
Мила привичка - почти като онази
да ти чупя устните нощем.

© Цвети Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • яростно и откровено ми звучи...!!!
  • пфф много ми харесва!! някво откровено и яростно ми звучи..
Предложения
: ??:??