30.11.2012 г., 22:31 ч.

Вятър в лулата 

  Поезия » Друга
573 0 7

Вятър в лулата

 

Захвърлих по вятъра пясък,

отхапах парче от луната.

Там, някъде, гларус изкряска,

нощта се изсмя неприятно.

 

Изплака горчиво лулата,

димът я прегърна напразно.

В гнева си, морето размята

по плажа солената пяна.

 

Усмихнах се плахо и дръпнах,

тютюнът мъждукаше тъжно.

Връвта си разкъсана – пъпна,

моряшки към кея привързах.

...

Попътният вятър е спомен,

стоя си самотен на кея.

Студен къс, от мачта отлòмен,

съм. Вятър в лулата не пее...

© Илко Карайчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??