24.10.2019 г., 10:06 ч.  

Вятърко 

  Поезия » За деца
515 1 11

Дъждът отми прахта навред

и литна да почисти небосклона,

а Вятърко с изпрания каскет,

приседна тихо в есенните клони.

 

Видя отгоре, как врабец игрив

през локвите подгони буболечка,

а охлювче със сребърен молив

сред шумата рисува си пътечка.

 

Дочу задъханата трепетна бреза

да спори с джанката презряла

за ролята на Вятърко и Есента

и следващото пролетно начало.

 

Как Вятърко обрулва семената,

а Есента - грижовен градинар,

засажда ги прилежно във земята

и в Май ни ги поднася като дар...

 

Поседнал да почине, уж за миг,

но не дочакал даже вечерта,

сред спомени и пролетни мечти,

Вятърко в брезичката заспа.

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??