11.02.2011 г., 21:59 ч.

Вятърни копнежи 

  Поезия » Бели стихове
888 0 0

 

 

 

Изпънатите струни на ехото
ни отнасят надалеч с музикални хитрини,
а свитите устни на вятъра
издухват объркани от нощта шепоти,
разсърдените стрелки на часовника
опасно бързат с ненужни критики,
а приспаните минути в шепата на невъзможника
си лежат и разменят учтиво мисли,
от които Съдбата би сътворила
 романтики
и би успокоила уморените наоколо тоналности,
защото струните нехаят след студените паузи
и за секунди ще се разкаят от горещите пламъци,
които изпълзяват след недоволни погледи,
а
може би до час ще са овладени от тайните огледи,
за да усъвършенстват звучните намеци
и изсвирят най-после музикалните баналности,
а вятърните копнежи се гонят с мислите ни
и нарочно объркват тревожността на ритмите...

 

 

 

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??