10.07.2022 г., 14:54 ч.

Вятърът 

  Поезия » Пейзажна
355 0 5

 

На простора съхне риза.
Вятърът във нея влиза 
и върти я, и обръща. 
Във ръкавите се връща, 
ръкомаха и се смее. 
Чувам го доволен пее 
и свирука под вратата.
Стрелва се във коридора 
и подскача по стъклата. 
И пердето дърпа силно, 
и го вика да се гонят. 
Подарих на тоз немирник 
връзка шарени балони.
И преди да го изпратя, 
и помахам зад вратата, 
се обърна, и с усмивка 
разцелува ми косата. 

 

Надежда МАРИНОВА

© Надежда Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??