20.12.2007 г., 15:35 ч.

Вятърът плете мартеници 

  Поезия » Друга
1801 0 3
Вятърът плете
мартеници за слънцето
с бели и червени конци.
Облаци.
Да ги отнесе
по поляните с минзухарите,
теменугите и глухарите.
Да ги закичи
отляво на детството ми
със мириса на маргаритки,
които не сплитам в косите си.
Отрязани плитки.
Да спусне котва в стомни и дамаджани,
събрани в мазето
от баба, мама и татко.
Та по издраните длани
(уюта на котката)
да си спомнят детето,
отнето,
             което,
                        където...

© Емилиана Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??