Какво ли си мисли
самотната вълчица,
гледайки месеца сребрист,
чува ли някой
воят ù на мъченица
на хълма скалист?!
Чува ли някой
нейния стон,
заглушения зов
от свирепия вятър?!
Чува ли някой
как крещи ù душата?!
... А тъгата -
самотният вой
отеква в гората,
като умиращ герой...
© Богдана Маринова Всички права запазени