13.09.2023 г., 6:33 ч.

Вълна срещу океан 

  Поезия » Философска
190 0 0

Сама, но стига небеса

девет бала родена  от душа

14 метра бореща се със това. от което е родена

умира и възкръсва пак с това

 

Няма скрупули

дива и една

има своето време

пикът на гребена и сега

 

Враг на теб

ще се издигна да почувствам моят миг

и няма повече да плувам

в твоите води

 

Ще акостирам някъде

ти не си единственото пристанище

ще тръгна пак

пак ще се надигна до девет бала

 

Структурата на водата помни вечно

книга е в регистър 

на чувствата

в световната библиотека

 

На седем езика говори човечеството

родени от един

надигнали вълни срещу себе си

възход, пик, щети, падение...

 

 .... и пак затишие пред буря...

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??