Кърваво вино в кристален бокал
Плащ кадифен и шифонен воал
Танцът на златни листа под дъжда
тайнствено вие се в нощна гора.
В своята крепост вълшебник шепти
думи магични изящно реди
чарът неземен се носи навред
смайвайки царства и смъртни безчет.
Листи изписва, твори светове
Клади разпалва, топи ледове.
Странна компания си е избрал
търсейки своя свещен идеал.
Музика нежна прекрасно звучи
стихове греят, целебни лъчи
маг всемогъщ на безбройни земи
сбира и сбъдва човешки мечти.
Страшна тъма е, враждебна и зла,
бури връхлитат невинни в нощта.
щит ще ни бъде вълшебният дъх
вярна егида под мрачния връх.
Розово-прелестна нова зора
ярка усмивка на дивна уста,
белег божествен на буза цъфти
пламъкът вечен в сърцето гори.
Дар съкровен днес от мене вземи,
слово в ефира сапфирен лети
царски рубинен венец те краси
майстор в изкуството свое си ти.
© Мария Митева Всички права запазени