30.01.2024 г., 9:24 ч.

Вълшебница и вещица 

  Поезия
59 0 0

Косата по рождение е рижа -
доказана съм чистокръвна вещица,
че мистерия е в мен се вижда
и не се нареждам хич сред лесните.

Лошо никому не сторвам,
ала предизвикат ли ме,
всички дяволи преборвам
и до кръв си браня чест и име.

От малка съм инатче
и само чрез добро се водя,
тежкО на онзи, който ме разплаче
или пък чака дълго да се моля.

В мен живеят всички проклетии
и още толкова вълшебства.
Какво пред теб ще се разкрие,
зависи от очите ти къде са.


© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??