4.07.2024 г., 11:21 ч.

Вълшебство ли е? 

  Поезия » За деца
184 1 1

Вълшебство ли е?

 

Бях още малка и с Хари Потър

все още не се познавах,

но за пръчица вълшебна

и аз тайничко си мечтаех.

 

От приказките вълшебни узнах,

че тези средства за чудеса,

странно е, но съществуват!

Не, не аз не си въобразявах!

 

От тях вълнувам се и сега!

За мен винаги е било така:

- стихове реди ли, рисува

или песен сътворява ...

 

Човекът е вълшебник!

Дарба притежава голяма!

С пръчица вълшебна или не,

под пръстите на пианиста,

 

излива се в пространството 

мелодия завладяваща.

С лекота, тя, извира и прави ме

доволна и щастлива!

 

Теменужка Петкова Вачева

© Теменужка Вачева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако в петък се събудя - Хари Потър сутринта… »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??