18.03.2010 г., 20:10 ч.

Въпрос и чувства с тъга 

  Поезия
508 0 0

Какво ми даваш ти, живот окаян,

омърсен от непочтеност и лъжи,

само туй ли е останало

след толкова години на мечти

-за светло бъдеще и дом,

за щастие и здраве

през годините напред!

Едно ни учеха, но какво излиза?...

-че животът ни минава

сякаш сянка през нощта!

---

Гладна и жадна е мойта душа,

но не за хляб и вода!

-За гореща прегръдка в нощта

и сладка усмивка през деня!

Но всичко това са химери

на отминали и бъдещи дни

-Защо не мога да имам

вяра във идните дни?...

© Анка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??