18.08.2013 г., 20:33 ч.  

Въпроси 

  Поезия » Любовна
475 0 2

Видях те отново в съня.

Случайно. Дори не очаквах.

Душата сама те позна.

Веднага усети те някак.

 

А после през нас любовта

премина безшумно, незримо.

Побърза да слее плътта.

Все същата, неустоима!...

 

Защото сам Бог заповяда,

когато мъжа и жената

от земната глина създаде –

„ще бъдат те двама една плът.”

 

Пробуди ме реалността.

Ти беше изчезнал в зората.

Защо ли е тук любовта?

Нали уж удавих я в разум?…

 

А ето, отново възкръсна!

Логично – щом Бог е любов,

навярно и тя е безсмъртна.

Безсмислено с нея се борих...

 

Но трябва най-сетне да знам

дали аз съм твоята Ева?

Дали ти си моят Адам?

Въпросите пак ме преследват...

 

И просто защото съм смъртна,

от Теб чакам, Господи, отговор!

Кажи ми, нали Ти си пътят

и истината, и животът!...


 

Албена Димитрова

 

6.8.2013.

София

 

 

 

© Албена Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Само Бог дава отговорите, които търсим цял живот и винаги го прави по един скрит начин... Поздрави от мен!
  • Мисля, че човек сам трябва да намери отговора. Хареса ви тази хрисимост и примиреност! По-добре е да бъдем по-малко злобни...
Предложения
: ??:??