15.11.2020 г., 20:18 ч.

Въпроси 

  Поезия » Свободен стих
160 1 0

Случва се да са те обичали и

да не те обичат вече.

Случва се да са те търсили с треперещи ръце във мрака

и да не те търсят вече.

Случва се да са те искали и да не те  искат вече.

Случва се да трябва да събереш душата си и

да си тръгнеш вече!

Тръгни си!

Бягай и не спирай!

Няма да те стигнат вече. Случва се!

И колко още случва се ще има?

Колко още събиране на скъсани листенца

от цветната  ти душа?

Ако можеше да откриеш съвършената любов,

която да свали воала на страха от сърцето ти, 

ще кажеш ли тогава... случва се?

 

 

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??