11.08.2015 г., 20:45 ч.

Върхове 

  Поезия » Философска
844 0 0

ВЪРХОВЕ

 

Разнолики са върховете, от човека достигнати,

едни имат основи гранитни и вечно издигнати,

а други, от пясък неустойчив, са сенки в тъмното,

които, всичко каквото могат, завличат на дъното.

Претъркулват се столетия, раздирани от войни.

На гърбове уморени народи пренасят съдбини,

но постиженията в области различни остават,

като канари величествено да се извисяват.

Мистерии покриват смелите, вечни върхове,

снегове ги връхлитат и нападат свирепи ветрове

и никоя земна сила не е способна да ги разруши,

защото са покорени от най-светлите души.

За онези, другите, излишно е да хабим думите,

нека сляпо затъват в пясъците с колите до гумите

и да смятат, че именно тези върхове изпепеляващи

са им достатъчни да се чувстват всепобеждаващи.

По темата малко ли казах, или пък много, не зная,

но зад всичко, изречено от мене, ще остана до края.

Върховете големи заради света са достигнати -

с мостове от цели към самата вечност издигнати.

 

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??