1.07.2017 г., 12:30 ч.

Върхът 

  Поезия » Философска
335 0 3

                                                  Върхът

 

Всеки изкачва своя връх в живота.

Бори се, катери се, а върхът е голям,

подхлъзва се, стъпва накриво, но продължава натам.

Пада, става, стиска зъби и продължава сам.

Да имаме приятели добри,

с тях не ще останеме сами.

Щял живот изкачваме се към върха голям,

с надежда и вяра, че ще стъпим там.

Това е Животът, Борба една,

да се пребориш с трудностите сам,

да повярваш в себе си, че можеш

да изкачиш върха голям.

Ако до теб има любима жена,

ще посрещнете трудностите така,

че да почувстваш опора, подкрепа една!

Тогава не ще спреш никога.

Изкачвам върха и заради мойте деца,

да видят, да разберат, че имат силен баща!

Един пример за тях! Да направя пътека една!

Да оставя след себе си следа!

Върхът се стига с Вяра, Надежда, Борба и Любовта!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??