2.04.2007 г., 2:36 ч.

Върни се и пак ме излъжи 

  Поезия
1060 0 5
Мислех, че успях да избягам от миналото,
мислех, че спасих крехкия си свят,
мислех, че сглобих разбитите парченца,
мислех, че намерих онзи дълго търсен спасителен бряг.

Мислех, че сълзите са пресъхнали,
мислех, че виковете на мечтите са заглъхнали.
Мислех, че забравих твоето лице...
Мислех, че сърцето ми не обича вече
онова... другото... твоето сърце...

И така неочаквано... като пустинна буря...
заляха ме златистите пясъци на
предишните мечти...
потопих се в кафявия лазур на
онези "забравени" очи...
И пак неочаквано от други две
бликнаха "пресъхнали" сълзи...

И спомних си предишните целувки,
и спомних си топлината на твоите ръце...
И тихо сред празнота и мрак...
спомних си за твоите нежни лъжи,
и неистово исках лъгана да бъда пак...

Исках пак да си до мен...
исках те за миг...
отново с измамна светлина
да озарош моя ден...

Шептях в нощта...
Безмълвно крещях  сред
заглушаващата тишина...
Несъзнателно обричайки се на
ограбваща самота...

Заспивах сред кошмари...
с молитва към теб...
На сън шептях... молех те...
Върни се... изпълни отново мечтите ми...
Върни се... дори пак ме излъжи...
само за миг поспри...
и като преди, макар и измамно
да е, пак ме целуни...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не, за обич нямам сили да моля... Благодаря ти, Надя
  • Върни се... дори пак ме излъжи...
    само за миг поспри...
    и като преди, макар и измамно
    да е, пак ме целуни...
    !!! но не моли за обич, тя сама ще дойде, само Вярвай!
  • Тъжна си, Диана!!!
    Много хубав стих!!! Поздрави!!!
  • Благодаря ти мила Таничка. Научих се вече да обичам без да очаквам нищо...
  • "Обичам те,защото искам да те обичам!"
    Любовта е вътре в теб мило момиче!
    Обичай,но не очаквай!
    Стихът ти е прекрасен!
Предложения
: ??:??