21.12.2017 г., 0:08 ч.

Въртележка 

  Поезия
1010 0 3

Качих се на въртележката с кончета,

И се въртях, и въртях, и въртях.

Захарен памук и дъвки за балончета.

Животът прилича на лунапарк.

 

Качих се на въртележката с кончета.

Яхнах най-буйния светло син жребец.

Впих длани в гривата от пластмаса.

И полетях напред в бесен галоп.

 

Захарни петлета, кремчета от бял сняг.

Виенско колело, влакчета, тълпа.

Светът се върти в кръг като пиян.

Дошъл е лунапарк в града.

 

Качих се на въртележката с кончета,

И се въртях сама, и се въртеше с мен светът.

Госпожо, слезте, въртележката е за деца,

Каза ми събуденият посред нощ пазач.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??