22.10.2007 г., 9:04 ч.

Върти се колелото 

  Поезия
652 0 17

Върти се колелото на живота,

на пълни обороти се върти,

и неговата въртележка грабва,

за миг те грабва …

 

Мечтите ти и днес едва ли по-различни са

от времето, когато бе дете,

макар, че днес май ти е писнало,

а детското у теб е истинско…

 

В безпътица се нижат дните,

и ти, понякога неистово,

със пълно гърло викаш…

шепнешком.

 

Да не събудиш спомена

за недалечното си минало,

и да не разрушиш до край

 детинските мечти.

 

И с  порив - по детински истински,

стремглаво, ти впускаш се

 в нови надпревари с времето,

и искаш този свят да не забрави,

 

че ти си брънка само от веригата,

и ако някога не ще те има –

връзката ще се прекъсне…

Но нов живот след теб ще се роди!


NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??