22.02.2019 г., 16:50 ч.  

Къде си, щастие мое 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
492 1 7

 

Годините след тебе преминах аз отново

по пътищата стари, където сме вървели.

И ден, и нощ до късно със писаното слово,

развързвах стари възли, съдбите ни преплели.

 

Загубеното щастие потърсих да открия,

във кой ли ден - къде ли - се скита по Земята.

Увлечени в раздори за всяка дреболия,

на чувствата подвластни - загърбили душата.

 

Петнадесет години загубих безвъзвратно...

И път при ясновидки - съдбата бе избрала.

И аз вървях... И търсех... И връщах се обратно

към мястото, отдето те пратих зад воала.

 

Петнадесет години с молитви молех Бога,

във друг живот, отново, да бъдем с тебе двама.

Самотен бях и мислех без тебе, че не мога...

а знаех, че у тебе за мене обич няма.

 

Във връзките кармични - не си ме ти любила.

Обичах те, но ревност ми тровеше душата.

Любов с любов се дава, но никога на сила...

Разкъсала окови... получи свободата...

 

                      *     *      *

Развързах всички възли! Свободна си любима!

Към нови хоризонти, към нови светове...

Добър ти път желая!... И щастие да имаш!...

Върви към светлината, която те зове!

 

4 март 2016,

10,30 часът

 

 

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на Pepi Petrova за хубавия коментар! Поздрав и от мен!
  • Красиво описани история и прозрения! Поздрави, Иван!
  • Сърдечно благодаря на Гавраил, Влади, Ирина, Ангелче, и Данаил за прочувствените коментари! Благодаря на добавилия в любими. Поздрави от мен!
  • Поздравления и от мен, Иван! Каква история в рими!
  • Истинско и с много чувство споделено и особено важно/като поука/честно да признаеш-ревността е едно огромно зло!Всяко насилие,дори да е от любов предизвиква желание за противодействие и си прав "любов с любов се дава,но никога насила!"
  • Прекрасна лирика, докосва ща душата. Подразделения и от мен, Приятелю!
  • Болезнена душевна равносметка изпълнена с много чувства.
Предложения
: ??:??