9.07.2009 г., 10:12 ч.

Върви, народе! 

  Поезия » Оди и поеми
543 0 2

Върви, народе!

 

Върви, народе! Изгори!

От гняв и завист съсипи се!

И нека слънцето от наште дни

не свети… а небето да увисне!

 

И нека бурите не спират,

и нека духа във душите!

Но вятърът леда не ще пробие,

кървави слова не ще попият!

 

Усмивките не ще се върнат,

тъй както думите не могат.

Правда очите ни не ще да зърнат,

а ние ще загинем в страшен огън…

 

© Талант Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??