27.09.2011 г., 13:13 ч.

Вървя в отвъдното 

  Поезия » Любовна
791 0 10

Ако имах две сърца, едно сърце да подаря -
с ръце изтръгнато...
Ала имам аз едно и то обляно е във зло,

във мрак обгърнато...
Ако имах две лица, едно лице да подаря -
с перце рисувано...
Ала имам аз едно и то е тъжно и само,

веднъж целувано...
Ако имах две души, едната бих я задушил -

да бъда себе си...
Ала имам аз една, една разкъсана душа,

кървяща в белези...
Ако имах две мечти, едната да я разделим -

да бъдеш влюбена...
Ала нямам ни една, последната дори умря

в лъжа изгубена...

Имам само две очи, които плачат и боли -

слепея в тъмното...
Сега ти всичко ми вземи, вземи и двете ми очи..
Вървя в отвъдното...

© Никола Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??