27 сент. 2011 г., 13:13

Вървя в отвъдното 

  Поэзия » Любовная
792 0 10

Ако имах две сърца, едно сърце да подаря -
с ръце изтръгнато...
Ала имам аз едно и то обляно е във зло,

във мрак обгърнато...
Ако имах две лица, едно лице да подаря -
с перце рисувано...
Ала имам аз едно и то е тъжно и само,

веднъж целувано...
Ако имах две души, едната бих я задушил -

да бъда себе си...
Ала имам аз една, една разкъсана душа,

кървяща в белези...
Ако имах две мечти, едната да я разделим -

да бъдеш влюбена...
Ала нямам ни една, последната дори умря

в лъжа изгубена...

Имам само две очи, които плачат и боли -

слепея в тъмното...
Сега ти всичко ми вземи, вземи и двете ми очи..
Вървя в отвъдното...

© Никола Борисов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??