6.09.2017 г., 20:42 ч.

Във думите съм скрила светлина... 

  Поезия » Любовна
318 3 5

Във думите съм скрила светлина...

 

                        Сънувам ли свят на поезия?
                                                Sanvali

 

Във думите съм скрила светлина,

от сричките безмълвна я разплитам,

разказвам в нея тихо любовта,

далече във безкрайното политам.

 

Превръщам се във сребърна звезда

и всички свои тайни доизписвам,

във небосвода скитам и блестя,

косите си измислена разлиствам.

 

Един орел ме следва със очи

и пази тишината в мойте кости,

от нея във душата ми вали,

вълшебен дъжд сред есенните нощи.

 

А в утрото отново съм жена –

една красива многозвучна нежност

и все така към бъдното горя,

еднопосочно със космическата вечност.

 

04.11.2016г.

Елица

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Гавраил, Кати, Вики, благодаря ви, че наминахте и коментирахте, приятели. Стимулирате ме да продължа от време на време да качвам и тук някои от поетичните нещица, които излизат при мен... Усмихнат ден!
  • Много хубаво!
  • Поздравления за хубавия стих, Елица!
  • Много ми хареса определението за жена,"една красива,многозвучна нежност".Животът е многоцветна палитра и ние трябва да го пренарисуваме и с думи.
Предложения
: ??:??