31.10.2010 г., 17:39 ч.

Възглавка за будители 

  Поезия » Философска
2238 0 41

 

 

 

 

       Възглавка за будители

 

 

 

На кучето оплакал се петела:

„Тази правда, чумата я взела!

Хората ги будим сутрин рано,

с най-прекрасното от нас избрано,

а черна благодарност ни застига...

Песента ни секва на дръвника!”

Отвърнало му кучето с насмешка:

„Жертва си, като ненужна пешка.

Будителите, никой не обича,

ядове в живота с тях навлича!

Дръвникът е възглавка и учител

за всеки самозван будител!

А с останките от пищните трапези

човекът верните си псета ще поглези!!!”

 

© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??