21.07.2007 г., 11:45 ч.

ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ 

  Поезия
659 0 1
 

ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ


Седемнадесетгодишна демокрация

предизвика във душите ни авария.

Загива българската нация,

затъва в дългове красивата България!


Омаяни, избранниците наши

подхвърлят ни стотинки и трохички.

Охраниха се новоизлюпените богаташи

за сметка на работните пчелички!


Балона се надува, след което пуква.

И с тях така ще стане,

но дотогава ще приемат статуква,

за да запазят придобитото имане.


Те са най-големите всезнайковци

и могат всекиго да обвиняват,

а останлите, докато са „трайковци",

все повече и повече ще задлъжняват.


Какво да каже и къде -

на „Трайко" трябва разрешение.

И ако всезнайкото не го даде,

изгубва правото на лично мнение!

© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Усмихна ме, но и ме замисли!
    Поздрави, Цанка!
Предложения
: ??:??