7.05.2023 г., 13:32 ч.

Възхвала на Вятъра 

  Поезия
141 0 0

Порицавахме го довчера с нарицателното:

„Вятър ли? – вятърничава работа!“

Ала Днес възвеличаваме го до Небесата.

Че единствено Той градската смрад

от нашите дробове прогонва, отдалечава

и се смилява над нас.

 

И както Вършачката отделя, отвява

от Житото Плявата,

тъй и Той, Вятърът,

                               ни кислорода спасява.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??