4.04.2008 г., 19:36 ч.

Възкресение 

  Поезия » Пейзажна
986 0 4

 

С виолетово дихание възкръснаха

и тая ранна пролет теменугите.

Отпиха от зелените им сокове

небесните лъчи и пеперудите.

И млякото си медено разсипа

по хълмовете спящи слънцето,

а с шии като сърпове петлите

на пролетта възпяха зрънцето.

И тая ранна пролет дъждовете

ще пръснат като огърлици,

горите ще се скрият във зелено

и ще зачакат да се върнат птиците.

 

И всеки път подобно избавление

се връща пролетта разлистена.

В очакване на хляб и Възкресение

и ние се възраждаме пречистени.

 

                       Василена Попова

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??