18.11.2018 г., 20:07 ч.  

Възкресението на Лазар 

  Поезия » Друга
668 0 0

                                                   Възкресението на Лазар

 

                                                 О, Исусе, напред води ме!

                                              О, Христе, с любов преизпълни ме!

 

                                             Аз ще бъда твой покорен раб вовеки,

                                            ще следвам храбро светлите пътеки

 

                                           на познанието мъдро, на любовта ти свята,

                                           без да се изкушавам от на Мефистофел словата.

 

                                           Те сквернят твойто име свято,

                                          що сияе ярко кат море от злато.

 

                                          И когато Лазар възкреси Ти, Боже,

                                         разбрах, че силата Ти всичко може.

 

                                        И до днес, щом плът сатанинска греховно ме изкушава,

                                       за Теб си мисля и душата ми над мрака надделява!

 

© Галифрей Михайлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??