30.03.2012 г., 10:13 ч.

Възможна свобода 

  Поезия » Бели стихове
579 0 1

независимостта не е утопия
в свят на промени
целенасочени копнежи
разбити в стените на безразличието
търсейки и намирайки
природната анихилация е процес
свобода и прекратяване
прекратяване и свобода
изобщо възможен ли е пътят
познанието извън насладата и болката
просветление - циклично в небитието
битие - борба без край
начало край начало покой
интуитивната мъдрост на пролетта
вятър вдъхновение промяна отначало
не се обръщай назад
не можеш да видиш отвъд облаците
зависими от удоволствието
гледка наслада наркотик
всичко което е далеч е недостижимо
забързани отминаваме
спокоен час без желания
все по неосезаемо докосване
тук, сега, никъде и навсякъде
хиляди средства против болката
омагьосан кръг Христос и Буда
мързелът вече не е порок
а тайнство съзерцание
бавно стъпвай не мисли
пусни напрежението навън
раница вода  чай закуска
затлъстяло дълго ежедневие
формално отсъствие
център на притегляне
безброй вариации
по-добре да прочетеш книга
отколкото да тичаш след жена или мъж
ненужна мъдрост навсякъде
но прозорецът винаги е близо
да пуснеш свеж въздух
той разтваря мръсотията
насища новата гледка
дарявайки ни покой
дарявайки ни копнежа
и накрая един здравословен сън

 

© Владимир Стоичков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??