24.03.2008 г., 9:55 ч.

Възрожденско-генералска 

  Поезия » Оди и поеми
653 0 0

ВЪЗРОЖДЕНСКО-ГЕНЕРАЛСКА

 

да се пее възторжено и без въпроси

От кога се е,
мила моя майнольо,
бесът разбесувал,
мила моя майнольо,
лудия разлудувал!

От тогаз ли,
мила моя майнольо,
баш мошеник нази,
мила моя майнольо,
нази заповядал.

И кога ли,
мила моя майнольо,
гладен народ колци,
мила моя майнольо,
и тояги грабне!

И тогаз ли,
мила моя майнольо,
Бойко Генерала,
мила моя майнольо,
на бел кон с лампази,
мила моя майнольо,
ще поведе нази!

До кога ли,
мила моя майнольо,
прост и бос народец,
мила моя майнольо,
вечно ще си пати!

© Атеист Грешников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??