На Емо
"Няма да те дам на никой!" казах.
Бях готова всеки да прегазя,
който ти посегне към сърцето.
"С мене трябва то да е заето.
С пълни шепи обич да ми дава."
Не очаквах... Имало такава,
дето дебнела да те отнеме.
Нямали сме с тебе много време.
Но не знаехме... (Уви, не можем
всеки следващ ден да предположим.)
Тя бе млада, даже по-красива,
ала хладна... Аз бях жива, жива,
но не можех с нея да се боря...
Покорих се ... и какво да сторя...
Бе съперница неумолима.
С Девата с Косата ти замина.
© Нина Чилиянска Всички права запазени