14.12.2022 г., 7:03 ч.

Яж, пий, Народе, и се весели! 

  Поезия
450 1 1

ЯЖ, ПИЙ, НАРОДЕ, И СЕ ВЕСЕЛИ!

 

... ужасното тепърва предстои – додето ям боклуците на "Метро",
рисуват ми със розови бои – по всички медии! – бъдещето светло,
не знам защо ме вземат за кретен, с кретените в едно тесто омесен? –
и да им вярвам – с всеки следващ ден – животът иде хубав като песен,
и – ако в мене псето не ръмжи – с тояги бито, ритано с години,

 

ужасно е, че в блато от лъжи животът на децата ми ще мине,
невям виновни в нещо ли сме, че с пастири слепи Господ ни наказа? –  
и българската кръв от век тече на майната си – в прохода Маказа,
какво ти пука? – с третите петли от утре почва бъдещето светло.
Яж, пий, народе, и се весели! – додето има още манджа в "Метро".

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ужасно е, че все го чакаме това светло бъдеще, а животът си минава - и моят, и твоят, и на децата, и на техните деца.
    Има нещо сбъркано в това светло бъдеще.
Предложения
: ??:??