5.01.2010 г., 22:13 ч.

Януари 

  Поезия » Любовна
1181 1 24

Задачата ми днес е да продишам,

да се събудя някак без гласа ти.

И да забравя тъжно думата "обичам"

и нощите, в които тихо стъпваш

 

в душата ми - прилична на глухарче.

От болка се разпуква празнотата.

А устните ми шепнат плахо - Май че

отиде си, преди да си останал...

 

преди да съм усетила, че липсваш,

преди да са се сбъднали мечтите.

Хиляда пъти в мислите ми идваш,

но все мълчиш. И все е мрак в очите.

 

А януари ме души с ръце от сълзи.

Мечтаех с някой влак да те догоня.

Да ти издам, че те обичам, но дъхът ми

се спря, преди да мога да говоря...

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??