10.01.2017 г., 16:13 ч.

Януарско утро 

  Поезия » Друга
460 1 1

Във сутрин бяла, заснежена

прониза слънчев лъч небето.

Земята грейна осветена,

разбуди се следпразнично градчето.

 

По улиците ранобудни хора

проправят във снега пъртини.

Новогодишната умора

ги гледа от самотните витрини.

 

Отнякъде гласчета детски звънко

припомнят празничното настроение.

Облечени във пухкави палтенца,

смехът им носи ново вдъхновение.

 

След обещания новогодишни

светът със вяра утрото поглежда.

Сам сваля маските излишни

и чака Бог да го дари с надежда.

© Галина Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??