1.07.2013 г., 18:21 ч.

Юлски изгрев, ухаещ на... сънища 

  Поезия
682 0 4


Разплитам тайните ти... До една.
Приспивам се със Лара Фабиен.
Навън проблясва юлската луна...
Дъждът припява тихичко "Je taime"...
Обичам този топъл летен дъжд!
Обичам този мирис на море...
И мисълта за тебе... Неведнъж
заспивам върху твоите рамене...
Разбира се - пак в мислите си само,
и пак там с теб танцувам под дъжда,
целуваш ме за пръв път... и пияна
от щастие и обич сладко спя.
... Насън откъсвам листи календарни,
отминалите бури са далече,
забравям всички болки и кошмари
и да съм жива нищичко не пречи!...
Усмихвам се насън... А вън дъждът
по пясъка танцува с мисълта ми...
"Bonne nuit!"... Колко хубаво шептят
мечтите... до една неизживяни.
Но аз си ги складирам. И броя...
И чакам те да ме събудиш, чу ли!...
Прогнозата за времето следя,
Съдбата каза: Ще е влюбен юли!
Така че, най-накрая събуди ме
със изгрева на първите лъчи!
Не казвай нищо, просто... целуни ме!
Останалото - в погледа личи!...

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??