2.07.2011 г., 18:58 ч.

Юлско утро 

  Поезия » Философска
735 0 4

Юлското утро протегна ръка,
обви ме спокойно във сляпа прегръдка.
Притисна ме силно, с гореща снага,
аз плачех безмълвно, загубила пътя.

И молех се страстно - в миг всичко да свърши,
да спре да тупти синевата, далеко.
Умирах без полет, сломена, прекършена,
мислите даже не бяха човечни...

Трепереща сянка прострях, босонога,
зачаках без дъх да остана - през юли.
Търсех надежда, намерих отрова,
а вече бе късно... И никой не чу ме.

Дали да остана, дали да си тръгна?
Дали е по-лесно да минеш по пътя
отвъд синевата и всичко да свърши.
И всичко да свърши?! Или... да се върна!

Отровена, сляпа, без дъх и без думи,
уплашена, падаща в ад и самотна...
Погалена с немилостиви и груби
ръцете на юли - душата прободоха.

Ще мина по пътя - там няма мълчание,
там има усмивки, там няма тревоги...
Ще стане спокойно - без израз, без звание,
със много копнежи по... хиляди спомени.

Не... Аз се изправих и гордо се стече 
по бузата гладка кристална сълза.
Боли ме - но трябва - ще стана и с шепот
ще търся загубена пътя - сама!

Искам и мога, отне ми - ще дам!
Отвръщам с усмивка - ранена дълбоко.
Мечта и тревога, и мъка, и срам,
но ще полетя в синевата високо.

Юлското утро протегна ръка.
Аз плачех безмълвно, намерила пътя.
Не ще ти дам никога мойта душа,
дори да не дишам, дори да се свърши...

© Велина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??