16.06.2015 г., 23:28 ч.

Юнски ден 

  Поезия » Пейзажна
687 1 3

Росна росица

погали тревица

и славейче сладко запя...

Последна искрица.

Изпрати звездица

И слънце полянка огря...

 

Нежни цветенца

разтварят листенца,

килим изумруден красят.

Игриви врабченца

и боси краченца

във вихър лудешки летят...

 

Багри сияйни,

миражи нетрайни

спохождат селце и градец.

Из дебри потайни

и ниви безкрайни

препуска немирник-ветрец.

 

Златна пщеница

полюшва снагица

с ансамбъл от мак и синчец.

Пчела до пчелица

редят ръченица

в носии от цветен прашец.

 

Смугли момченца

със звънки гласченца

в рекичката зноя гасят...

Лениви козленца,

сънливи теленца

прохладната сянка делят...

 

Прашни комбайни,

софри урожайни

мечтаният залез съзря.

Над друми незнайни,

над хижи случайни

прощални лъчи разпиля...

 

 

© Петрана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви!Опитвах се да изразя с думи красотата на българската птирода, обаянието на подните ритми и щедростта на българската душа! Струва ми се, че сполучих.
  • Доста майсторлък в образност и рими!
  • Припявах си, Петя
Предложения
: ??:??