24.09.2010 г., 23:00 ч.

За ангели не ставаме 

  Поезия » Философска
615 0 1

За ангели, уви, тъй и не ставаме,

за дяволи не можем да мечтаем!

Небесното за жалост не познаваме,

а долу с греховете си играем...

 

Измамно се обгръщаме с мечтите си

Представяме си как криле ни никнат…

А във душите мислите прикрити

не могат с греховете ни да свикнат!

 

Не ставаме за ангели, не ставаме!

За дяволи пък – хич не ни и бива...

Ни ад, ни рай така и не познаваме!

Ала така не сме ли по-щастливи? 

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • То такова щастие от ден до пладне! Все пак е по-добре да искаме на ангелите да приличаме...
Предложения
: ??:??