7.10.2015 г., 7:56 ч.

За билки 

  Поезия » Любовна
306 0 1

За билки

 

В градините на младостта,

там където вятър скита

и на цветовете сладостта

ме опива до насита.

 

Стоях със бира във ръка,

на пейката прогнила, стара,

а от нейде любовта

събираше пари с китара.

 

Там танцуваше и ти,

спомен мой от чудно лято,

виждах твоите очи

и целувах тялото богато.

 

Че беше с всичко надарена

и сияйна твоята осанка,

любовта ни споделена,

полегнала си бе на сянка.

 

Тук под същото дърво

други двама се целуват

и усмихва им се то,

и през времената плува.

 

Листи нежно се докосват

и си шепнат тихом скрито,

на небе звезди се просват,

от любов – небе извито.

 

И подухва вечерта

в мойта празна бирена бутилка,

спя във меката трева

и сънувам, че събирам билки.

 

botyo

 

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??