3.06.2008 г., 10:02 ч.

За Ботев 

  Поезия » Гражданска
759 0 10
 

За Ботев

 

Да славим името ти гръмко

не е достатъчно, войводо!

Четем словата твои звънки,

с които будил си народа.

 

Фанфари, речи и куплети

за Ботевия страшен път...

Къде са твоите завети,

в чии сърца сега туптят!

 

Днес няма луда саможертва;

дилемата: любов-омраза;

не се кълнем със твойта клетва

и ето ни сега - наказани...

 

Градим си „златната среда",

убиваме един след друг поети,

а после - паметник до небеса

и гордо рецитирани памфлети...

 

Глупаци самовлюбени сме ние,

за прошка, поете, те молим!

Врага не можем да надвием,

със себе си още се борим.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??