15.12.2021 г., 18:39 ч.

За брака 

  Поезия
340 0 0

Запознанство ,смях, забави

и приятелства безчет.

Песни танци и букети

и ето влюбих се във теб.

 

Година и годежа мина. 

На втората пък сватба и дете.

Времето тъй бързо си замина

и вече петата година си тече.

 

И ето тук, за брака ще разкажа.

Какво е всъщност любовта?

И как семейството си за да запазиш

ще трябва да забравиш гордостта .

 

Бракът е като "верига", 

свързваща жената и мъжа ,

но не от тези робските вериги, 

а по-специална е ," верига" за душа .

 

Често един от вас ще пада 

и тогава веригата хвани 

със всички сили дърпай

и половинката си изправи.

 

И знай, че в мигове такива 

ще се обажда гордостта.

Нейна мисия е тук да броди

и да разбива нечии сърца.

 

Ще казва да го пуснеш ,

че падналият е товар.

Ще казва че била е грешка 

Клетвата пред светлия олтар.

 

Грешките му ще ти повтаря

кога и как е съгрешил, 

колко пъти е излъгал,

и колко пъти си простил .

 

И ето тук от теб зависи 

дали ще слушаш гордостта ,

дали ще имаш сили да се бориш 

и да си спомниш защо точно него ти избра.

 

Недей забравя и помни ,

че животът се променя.

Днес дърпащият ще си ти 

утре ще ти трябва нечия подкрепа.

 

А какво по-хубаво кажи ми,

би предложил ти света ?

От това да те обичат 

и да те топли любовта. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Виктория Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??